Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Text och Dikt

Att något ämne helt textualisera
att om något sårbart visualisera
att något ordrikt lätt kommentera
att göra detta utan att forcera

Och dikta skönt om stort och smått
och fabla rikt om år som gått
och uppnå så den höjd vi nått
och hur den tidens klocka gått

Vem har nu den dunkla kapacitet
vem dikta lätt om sånt vi alla vet
vem skriva så sin penna het
vem äga språkets verklighet ?

Hur göra dikt till klarhets källa
hur ösa ut, ja rentav hälla
hur göra sobra rader grälla
hur prägla den och frågor ställa ?

Ja språket har sin dunkla riktning
Ja allt det här som kallas diktning
Ja det är som en gåtans skiktning
Ja det är skaldens nybesiktning ....




Fri vers av Jan Cederlöf
Läst 498 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-13 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Cederlöf