Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagsliv

Sängvärmen känns skön
väckarklockan klämtar
Dagens morgontidning
den går jag och hämtar

Sida upp och sida ner
barnen slumrar sött
Först på nyhetssidan
en kändis som har dött

Frukoststund i köket
med filmjölk och te
Så tidigt på morgonen
är det så svårt att le

Skjuts av barn till skola
och arbetet tar över
Handel i snabbköpet
av sådant jag behöver

Besök på idrottsplatsen
och spel med läderboll
Om matchen förloras
går hemfärden i moll

Dammsugaren mullrar
när städningen tar fart
Och barnen de är trötta
men somnar nog snart

En film vid tevesoffan
när kvällen fått sin ro
Somnar gör jag snart
vid drömmarnas bro

Så gick en vanlig dag
och nästa tänder ljuset
Redan kan jag längta
till vardagsliv i huset




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 329 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-27 06:48



Bookmark and Share


  aol
fin ryt så fint om en dag
2010-04-28

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint gungande flytande text om vardagligt liv.
Fina rim och fin ton genom hela dikten med tydliga bilder
2010-04-28

  © anakreon VIP
Sov gott efter en väl skildrad och upplevd "alldeles vanlig dag" som - mellan verserna - säkerligen bjöd på de viktiga småupplevelser som stannar kvar i det undermedvetna under lång, lång tid.
Calle
2010-04-28

    Bodil Sandberg
Sanslöst fint om vardagens göranden och känningar
och vilket flyt!varma applåder!!!
2010-04-28

    Mikaela Stigsdotter Larsson
Ja, åh, vad mysigt och mjukt och varmt. Fint!
2010-04-28

  anits VIP
En mycket fin text, om det vardagliga
i livet
2010-04-27
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO