Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en vinter med en del motigheter så återföds ljuset igen.


Längtan till Sörsidan

Var ute vid stugan idag och räfsade ihop fjolårets löv.
Gräsrötterna behöver luft för att grönska nu när solen börjar värma.

Så som vi har längtat dit till stugan, sjön, fågel, djurlivet och friheten.
Vintern har varit kall och lång, stora snömängder har vi haft här i norrland.

Allt går så lätt nu, vi ser fram emot vad vi hoppas en skön sommar.
Jag älskar allt som har med blommor och växtlighet att göra.

De stora björkarna nere vid sjön när de grönskar, så är de så stolta.
Bryggan ska ut, ekan ska sättas i sjön.

Vi åker ut på sommarkvällen och fiskar.

Lommen ropar ofta över vattnet.
Änder och svanar drar sig undan när de hör båtmotorn.

En sädesärla landade alldelse intill mig när jag stannade upp och njöt av
ögonbicket som dagen i dag gav.

Äntligen snart vår och flytt till stugan.




Fri vers av Ezmeralda VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-28 20:13



Bookmark and Share


  Vind
...också en frihet. Enkelt och gott skrivet.
2010-04-28

  Christine Sabel
Härliga rader om er stuga, kärleksfullt till naturen
2010-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP