Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trevlig Valborg på er:)




Lola vårstädar

sakta men säkert klär Lola av sig förtrycket

tadi da dadaaaa alltihop

där flög gardinerna

granntanterna rodnar och håller för ögonen

å sådär åkte mattskrällena ut för evinnerliga tider

nu får damerna infarkt snart och

nu tjohooo strykjärnet

med en elegant liten smäll

Lola springer efter bensinen

nu ska här eldas

nu har Astrid något att skvallra om till fikat

på jobbet

lite mer att lägga på brasan liksom

 

nu är det vår sa Lola

ÄNTLIGEN!

 

 

 




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 419 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-04-29 16:02



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
kanon !
2010-05-02

  Anita Hanssen
Joo, du ... det där var riktigt roligt och fint formulerat.
2010-04-30

  Suzy med punkterna
Lola förtjänar en fin vår
2010-04-29

  Catharina Edin VIP
ja, Valborgs-brasa, med allt som trycker och förtrycker!
2010-04-29

  © anakreon VIP
Kul, kul, kul!
Hade den varit skriven på engelska kunde rubriken ha varit
"Fuck you!"
Applåd
Calle
2010-04-29

  lycksele
Hej.
Vill gärna göra min tolkning, för den här texten är skön.
Den kunde lik gärna ha hetat: 'Frihet' eller 'Befrielsen'

"där flög gardinerna
granntanterna rodnar och håller för ögonen
å sådär åkte mattskrällena ut för evinnerliga tider
nu får damerna infarkt snart"

Ordet förlåt kommer från ett draperi i judiska templet som kallades 'förlåten'. Det var en ridå som avgränsade den heliga delen som endast dom behöriga fick vara i. Det vill säga överstepräster och såna.
I vårt samhälle finns också gardiner, ridåer att hindra oss från insyn. Annars skulle inte program som Granskning' behövas. Men även vi själva skyddar vissa obehagliga saker om oss själva. Har vi inte garderober så har åtmintone en rökridå. Detta gör vi för att bevara vårt anseende.
När man inte matchar den verdertagna normen, utan vill vara sig själv, tappar man lätt anseende.

Gardinen är byggd av rädslan för att inte duga.

Mattan ligger på golvet. Det vi står och går på. Det kan vara gmla seder och bruk och religiösa fundament. Sånt som är vedertaget som normer.
Att ifrågasätta våra basala livsregler kan vara och är ibland absolut nödvändigt. Ibland kan man till och med måsta börja om från början. Från scratch.

Mattan kan innehålla mängder av gammal ingrodd skit. Sånt som inte syns men ändå
utgör en sanitär fara. Drive you insane.

Tack för din text.
En ärlig, härlig, yrande vår,
tillönskas alla.
/lycskele
2010-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren