Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rad 3 o 5 har paus som 6:e slag som i musik skulle skrivas 6/4 takt eller dubbel tretakt 3+3 (som gammal trummis så tänkte jag att jag skulle påpeka det i arrangemanget där en tyst ton också är musik)




Haikuverandan [haiku i hexameter]

***

Han sår sina frön i månsken men dolt där under verandan
de sjuttonstavingar han skrev nu där finns med alla de andra

men somliga de säger att han dessa mördar i serie
de som inget bättre kan, uppfinningsrik han fröerna sätter

med fröpåsar utmärkande med text vad texterna heter
påskrivet inte som straff utan som hedersplats där under den

om sommaren sen så tar han väl fram det grodda och se där
de har växt i månskuggan tills solen läser en hel hexameter

LPWJ 29/04/10




Bunden vers (Hexameter) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 888 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-29 20:29



Bookmark and Share


  aol
även jag lyfter på hatten, en bra skrift
2010-04-30

  Anders Perols
Riktigt snyggt detta. Jag lyfter på hatten.
2010-04-29

    ej medlem längre
Mycket fint!
2010-04-29
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP