Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var längesen, aprilsamling 2010

 

*
det var längesen
han hade något att säga

i klass med vårregn

möjligen när lapphunden
bröt igenom skaren


*
älskar att hon kan
darra på handen men ändå

skjuta mitt i prick


tillsammans med henne
känner sig lapphunden

hel och lugn

*
hör i mörkret
hur ismassor krossas
på Ålandshav

forsande, brusande
isvatten från akterdäck

fyra ljus från fyrar
ett blinkar

vore du här
skulle jag dansa med dig
till nattklubbsmusik

vid baren
kör en kvinna förbi
med barnvagnen

på väg hem
Waldemarsudde

jag minns som igår

*
solhet träpanel
mot hans vinterryggs

bara överkropp

*
optimistens sa
att våren kommit  - men

pessimisten sa

att vintern bara försvann
i parodisk april

*
känner sympati
för John Cleese - skuldsatt

kärleken mött

*
äldre tonåring
tog farväl vid tåget

- jag älskar er!

*
den rumlar runt
stannar stumt i vinden

en vit plastkasse

*
fullmåne i öst
och mittemot en glödgad
solnedgång i väst

*
vemod året om
men under sommartiden

- en rejäl paus

 

 




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-30 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP