Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi skulle vara enkelt du och jag.


varför gör det inte ont i mig
varför känner jag inte den smärta som innan varit så bekant
jag finner den när dygnen vandrat iväg utan sin sömn
när alkoholen runnit ner längs strupen istället för vatten
jag känner det när du har rört vid mig
då kryper det nästan ur mig
ingen ro
ingen styrka fast kroppen står stark
själen spelar poker
kroppen blir schack matt
fast inte din
den verkar alltid storma men stå stadigt på dina tunna ben
väger pulvret tyngre än mig

vänd mig inte ryggen när du gett mig din själ
låt mig inte leka med ditt sinne för att inte få leka klart
det finns regler för allt
och inget
varför gäller dom inte dig
har kanske fåglar en annan syn
kanske dom blå
vi skulle vara enkelt du och jag
vi skulle vara det alla andra inte var
när min himmel är röd är din svart
när du har gloria har jag horn
fel i tiden
fel i livet
du är inte rädd om ditt
du tror jag leker när jag frågar om du lever
det gör jag inte
andra ser det du inte förstår
på en sekund kan allt vara över
på en minut kan allt vara försent

våren är här igen
allt går runt i en enda stor cirkel
utom du och jag
vi står på precis samma plats och stampar
fastnade vi den natten för ett år sedan
förstörde vår början vårt slut
vem kan ändå en färdigskriven bok
vem kan ändra på dig
inte jag
inte ens hon




Fri vers av BabyBlue
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-01 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BabyBlue