Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
detta är sant - om läsaren nu skulle tro något ann't


korp och falk

vid berget Hängeskår
häckar sedan gammalt korp och falk

idag i början av maj
vid middagstid
seglade jag där förbi

låg med fladdrande segel under branten
vände nacke bak
betraktade gnabbet
när falk dök mot korpen ned

"iväg! röva inte våra ägg!"
skällde den snabbvingade
och svartefar korpade gällt
duckade för flygattacker

och jag ler
vet att min egen far
för mer än åttio år sen
seglade här som jag

och log
gjorde han säkert då
ty han log när han nittioårig dog
och just hade yttrat sitt sista ord

"falk"




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-05 22:59



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Och ler gör även jag när jag läser det här! En stark och obruten linje..
2010-05-06

  Berit Robin Lagerholm VIP
Mycket fint skrivet och berättat
2010-05-06

  stenen/ Yv Ericsson
Jaa! detta var sannerligen en vacker båttur du tog med oss på! Tack! Jag älskar korp och falk dessutom:)
Mycket fint skrivet!
2010-05-05

    ej medlem längre
vacker ... och varm blir jag inombords
2010-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP