Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

von Hackspett






Ute skriker gapstaren
von Hackspett, ha, ha, haa.
Han väcker upp kvarteret
och känner sig så glá.

Att tuppen blivit sparkad
det hör ej längre hit.
Ty Hackspett har tatt över
och terrar oss med flit.

Från tidig, tidig morgon
han gapar och står i.
Han trimmar hela kören
från knott till litet bi.

Sen tar han sin siesta
när allting är igång.
Då drillar hela skogen,
då susar vårens sång.

Ute skriker gapstaren
von Hackspett, ha, ha, haa.
Nu har han väckt oss alla
och känner sig så glá.

von Hackspett marodören
spektaklet i vår skog.
Kom hit och tejpa näbben
av dig vi har fått nog.









ME/2010




Fri vers av Madjori
Läst 431 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-07 06:13



Bookmark and Share


  miss julie
Hihi! von Hackspett verkar vara en väldigt fri och skadeglad fågel... Bokmärker!!
2010-05-09

  ULJO
Ett gott skratt framkallar denna fina naturdikt. Bra jobbat.
2010-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori