Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De känslor vi känner är avgörande för hur vi mår och hur vi agerar De präglar våra liv oavsett miljö, bakgrund, kultur, uppfostran, utbildning, kön eller yrke


Rädsla, vrede, stolthet och drömmar

Rädsla, vrede, stolthet och drömmar
är de känslor som styr oss mest
och som styr de flesta människors liv
I alla fall mitt liv, från min födelse fram tills nu
Dessa känslor har sådan makt att de kan styra våra liv totalt,
på gott och ont beroende på hur vi hanterar dem

Som barn hade jag önskat att kunna hantera dessa känslor
på rätt sätt när jag kände mig utlämnad, sviken, mobbad och maktlös
Jag undrade varför jag inte hade en mor och en far
att leva ihop med som alla andra barn
Varför dog just min mor?
Varför var inte min far hos mig?
Varför var folk kring mig så komplicerade?

Som tonåring levde jag med en känsla av ensamhet
och att inte bli förstådd.
Jag funderade mycket över hur jag skulle lära mig att möta världen
Vad jag skulle bli?
Hur skulle jag göra för att erövra världen?
Jag hade ingen förebild, ingen rådgivare
Jag saknade någon att luta mig emot
Hela mitt livs historia från födelsen
fram till idag är byggt ur ett kaos
Kaoset har trots allt hjälp mig
att få ordning i min själ
En salig röra brukar jag säga
och röran har gett mig styrka

De känslor vi känner är avgörande
för hur vi mår och hur vi agerar
De präglar våra liv oavsett miljö,
bakgrund, kultur, uppfostran, utbildning, kön eller yrke

Patricia L




Prosa av Patricia L. Mellin
Läst 443 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-08 15:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patricia L. Mellin
Patricia L. Mellin