Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skulle jag någonsin få se min hund igen


Min hund

Han hette Elito
Jag minns hur vi i familjen lekte med honom
En dag försvann Elito
Jag undrande var han var och började leta
Då berättade min Mamma att han satt i karantän
för att han varit aggressiv mot en gammal dam
Elito som var så snäll
Jag förstod ingenting och började gråta
Skulle jag någonsin få se min hund igen
Jag minns att vi alltid hade denna hund
Min mamma skaffade den när jag föddes
Varför var Elito plötsligt så aggressiv mot tanten?
Hon var i och för sig mycket speciell ,denna äldre kvinna, som jag minns det
Hon bodde för sig själv i ett litet hus en bit bort från vårt hem
Hon hade sällan besök och hälsade knappt på någon i området
Hon levde i sin ensamhet
och var ett samtalsämne för alla
Hon väckte både nyfikenhet och rädsla hos mig
Men varför var Elito, vår fina söta hund
plötsligt så aggressiv mot denna ensamma tant?
Det var för mig ett stort mysterium och jag saknade min hund
Dagarna gick och plötsligt en dag dök Elito upp
Han viftade på svansen och hoppade av glädje
Vi blev så glada men också överraskade
Vad hade hänt?
Ja, han hade flytt från karantänen
och sprungit flera mil tillbaka
Han hade hittat hem
Glädjen var stor och han var lugn och harmonisk
Någon mer konflikt med den gamla tanten blev det aldrig
men hans agerande förblev för mig tills idag ett mysterium
Några månader senare dog den gamla tanten




Prosa av Patricia L. Mellin
Läst 402 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-09 00:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patricia L. Mellin
Patricia L. Mellin