Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal skåpmat angående en tragedi som skördade så många människoliv. Ni är saknade.


Diskoteksbranden i Göteborg

Det var en kväll i oktober, på en fest i Göteborg
Mörkret sänkte sig runt vår lokal
Med alltför hög musik och alltför mycket olöst sorg
Tänker jag på de liv som döden stal

Vi dansade intill varann
Såsom bara mänskor kan
Ett uttryck av en kärlek djup
I en värld som är helt sjuk
Då ett inferno snabbt bröt ut
Och utan förvarning var vi
Mitt emellan, mitt uti
En skrikande vild hysteri

Var det nu såhär som våra liv skulle ta slut?
Vi kände nu paniken knacka på
Det var så fullt av människor, som försökte komma ut
Världen blev helt röd, som varit grå

Så plötsligt slets jag från din kropp
Jag kunde inte säga stopp
Hädan flög allt som var vårt hopp
Till tonerna av ljudlig pop
Och du, som var\'t vid livets topp
Du blev kvar i eldens hav
Och diskoteket blev din grav
Din livstråd klipptes brutalt av

Ut uti den klara luften blev jag släpad bort
Jag skrek, ja jag begrät min döda vän
Folk jag aldrig sett höll om mig, än mjukt, än väldigt hårt
Höll mig från att springa in igen

Jag sörjer för alla de som dog
För alla liv som branden tog
Tänker på hur du alltid log
Hade du för döden du fick fog?
Du vandra\' in i glömskans skog
Uti mitt minne finns du kvar
Jag kräver på min fråga svar:
Varför kunde inte allt fått vara som det var?




Fri vers av Liv Sol
Läst 861 gånger
Publicerad 2005-11-11 10:29



Bookmark and Share


  Marina Iren Engan
Din dikt klöste i mitt hjärta som ett vilddjur med rakbladsvassa klor! Vartenda od, varenda mening var nästan outhärdlig att läsa. Hur kan något vara så ont och vackert på samma gång. Dikten hjälper mig i min egen sorg. Tack!
2005-11-15

  prinscess VIP
Kommer i håg denna tragiska händelse.Jag lider med dig.
Du har fått med att du sörjer din saknade vänoch alla andra i denna brand så tragiskt omkom.
kram/prinscess
2005-11-11

    ej medlem längre
Så tragisk dikt kommer ihåg att jag läst om katastrofen i tidningen du använder så fina ord som lätt rimmar -du har verkligen talang
2005-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Liv Sol
Liv Sol