Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
You don\'t get better suffering than that.


Bara din dotter

Jag har lärt mig att bära en annan
på mina axlar,
jag har lärt mig att jag veknar
under sådan tyngd.
Jag är inte en bro som kan bära dig,
jag är inte en klippa som du kan luta dig mot.

Jag lär mig med tiden att hälla ut
det du inte hunnit dricka upp,
att stödja din vinglande gång
när sorgen fyller mig så
att jag faller sönder vid varje söm.

Att se dig långsamt sjunka mot botten
är mitt obestridda livsverk,
mitt arv en bitter svaghet
och en strävan mot avgrunden.

Jag har lärt mig att stoppa om dig
när du själv inte orkar,
att kyssa dig ömt på kinden
när du somnat till slut.

Men mina armar räcker inte till
att omsluta dig,
min andedräkt kan inte värma dig nog
för att väcka din slumrande forna eld.

Jag är inte din livlina,
jag är inte din kraftreserv.

Jag är bara din dotter.




Fri vers av Liv Sol
Läst 1151 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-09-15 19:03



Bookmark and Share


  Josi
...utomordentligt starkt. Ger mig rysningar, berör ända in. Får mig att vilja värma dig, med en stor kram. Din text vill jag ta med mig till en grupp som skulle känna igen sig något enormt...får jag det?!
2013-06-14

  jasminflowa
verkligen snyggt, rakt och rörande
2007-09-16

    sunnanvind
starkt! Verkligen .....
2007-09-16

    snöö
Vilken fin dikt. Du får verkligen fram starka känslor i den. Den berörde mig djupt
2007-09-16

  socialsuicide
helt underbar! den här texten fastnar direkt,
bokmärkes.
2007-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Liv Sol
Liv Sol