Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Okay, den är inte klar ännu. Tror jag. Men den bara kom så jag kände att jag var lite grann tvungen att publicera början. Vad tycks?


Att mäta kärlek

Hur kan man mäta kärlek?
I år? Timmar, minuter. Sekunder?
I hur dina läppar smakade. Somrigt, löftesrikt.
I hur mina armar öppnade sig som dörrar
för att få känna dig
så fort din andedräkt nått min halsgrop?

Hur kan man mäta kärlek?
I hur ofta jag tänker på dig, hur ofta min tunga
letar sig utefter tandraden,
sökande rester av dig, bevis på närvaro.
Hur kan man mäta kärlek?

I den efterlämnade tomheten du givit,
volymen av ett vakuum, nivån av påtvingat självberoende?
I antal liter tårar i burkar på hyllan.
I antal ord, och ordlösa skrik - om de räknas.

Hur kan man mäta kärlek?
I hur många gånger jag räknat stegen från sängen till dörren
i väntan på din återkomst. I linjer i ett ansikte?

I hur många gånger jag svalt och tagit dig tillbaka, raderat och börjat om på nytt. Rotat upp ur marken. Rivit och byggt nytt för oss.

Hur kan man mäta kärlek?
På samma sätt som alltid annars.
Jag räknar dina revben när du sover och tappar bort mig mellan det femtonde och sextonde när jag känner ditt hjärta slå
alldeles starkt lejonhjärta
under mina älskande fingertoppar.




Fri vers av Liv Sol
Läst 840 gånger
Publicerad 2007-04-02 13:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Liv Sol
Liv Sol