Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag måste skriva, annars dör jag

Jag måste skrika
annars spricker jag
/Ronja Rövardotter


Jag kan inte skrika
Kan inte gråta
Allt jag ser
när jag mår dåligt
är min mors sorgsna ansikte
Om jag hade kunnat
hade jag sprungit
Sprungit tills benen gav vika under mig

Men jag kan inte springa
Kan inte skrika
Kan inte gråta
Kan inte…få ut det

Jag minns fortfarande första gången jag skrev något
något mer än bara mitt namn
Det var en liten saga
om ett spöke
Jag hade ritat bilder till

Jag måste skriva
Måste låta mina tankar få färg
Måste låta mina känslor få ord
Jag måste

Jag är en urusel musiker
En förärlig idrottare
Och en hemsk slagskämpe

Men
jag är en hyfsad skribent
Jag har orden
Ibland har jag även flytet

Ord är farliga
och underbara
De kan såra
lika mycket som de kan hela
Ord borde betraktas som vapen
i fel händer

Och ja,
ibland har jag sårat
Mer än jag kanske menat
Men jag måste fortsätta
Jag kan inte sluta
Jag kan bara inte

Jag måste skriva
annars dör jag
/Knasboll




Fri vers av Knasboll
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-11 09:15



Bookmark and Share


  Niclas Petersson VIP
Underbar.
2010-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Knasboll