Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leta i äppelträd

 

Leta efter mig i äppelträd

för det är där jag kommer vara.

Man ser så mycket mer

därifrån

uppifrån

från en gren från en stam

dit känslorna inte riktigt når.

De studsar lite trumpet

på marken nedanför.

Stöter emot

Slår sig ömma

mot den stränga barken

och jag känner

mot bara ben och bara armar

att den är på min sida

barken

att den vill hjälpa

hålla borta

att den också tycker känslor är mest i vägen

lite påfrestande

lite Gälla Toner

lite Vassa Färger

lite armbågar åt alla fyra sidor

och ett Satans Liv.

 

Men jag vet

fastän ett äppelträd är på min sida

och lyfter mig högthögt upp

och långtlångt bort

och håller undan

så finns inga andra vägar

än rassel-rassel-thomp

och en fot i backen

följd av en annan.

Och så blir det öppna E4:an in i bröstet

och magen

och vi är tillbaka där vi började.

 

Känner.

Flyr.

Och du får nog börja leta igen.

Leta i äppelträd.




Fri vers av Zandra Flygh
Läst 641 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-13 01:12



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Roligt återgiven hopplös process! Särskilt hur enda vägen ner, trots de sköna förgreningarna, låter...
2010-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Zandra Flygh
Zandra Flygh