Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
the show must go on...


ett tips 4

Om du känner att du har fastnat i gamla rutiner. Du springer i samma slitna fotspår i ekorrhjulet. Samma gråa livlösa ansikte stirrar apatiskt tillbaka i spegeln. Då har jag ett tips till dig. Ett tips som kommer att injicera rå inspiration rakt in din ruttna själ. Ingjuta dig med hopp. Skänka dig mening i din andefattiga tillvaro. Ge dig en önskan att se vad som finns på andra sidan natten. Ge den där nya dagen en chans till trots allt.

På morgonen innan du åker till jobbet, skolan eller dagverksamheten, fyller du dina fickor fulla med drömmar. Proppa ner dem bara, var inte rädd att ta i.
Säg till någon i din närhet att du ska fara till storstaden, för att lyckas.
Du bör helst åka buss och en fönsterplats är obligatorisk.

Väl på bussen stirrar du ut genom fönstret och hänförs över storheterna som passerar utanför.
Riksdagen,.. ”oboy”.
Stadshuset,.. ”ah shit, fräckt”.
World Trade Center... ”wow”.
Glasobelisken vid Sergelstorg,..”nä dra mig baklänges”.

Sug in omgivningen och låt den tala till dig: ”vi är byggnadsverk skapade av stora individer med stora drömmar, om du bara tror på dig själv kan du åstadkomma vad som helst”.
Känn hur historiens vingslag fyller dig med möjligheternas energi, det ska spritta i kroppen. Du upplever att du kan ta dig an hela världen. Inget är omöjligt.

Det vore bra att passera Stockholms Time Square, korsningen Sveavägen/Kungsgatan. Väl där utbrister du, helst, på engelska ”I’m gonna make it in this town, see”. Om någon, mot förmodan, skulle ifrågasätta dig svarar du med ett vilt gestikulerande: ”you’ll see, you’ll all see”.

När du väl kommer fram till din destination kommer du att vara totalt uppumpad och utföra stordåd.
Under din power point-presentation brister du plötsligt ut i en improviserad dans som på ett subtilt sätt förmedlar fördelarna med synergi.
Din fysikläxa läser du, mot lärarens vilja, upp för hela klassen med äkta sturm und drang-känsla.
På gruppboendet där du jobbar kan du tyvärr inte göra något utanför ramarna för brukarna är autister och klarar inte av brott mot rutinen.

Låt aldrig vardagens tristess släcka stjärnan i dig.




Fri vers av ajajmannen
Läst 302 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-13 21:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ajajmannen
ajajmannen