Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

intensiv insikt

Insåg precis att det är mycket troligare att träd växer uppåt av egen kraft.
Inte att jordklotet drar sig undan.
Jag ville helst inte veta, men sanningen kom kraschande in.
Omöjlig att värja sig mot.

Nu när jag bytt magi mot fakta får jag aldrig återvända till min dröm.
Min plan var att gräva en tunnel in i valvet och fylla mina påsar med illusioner och fantasi.
Men jag grävde för långt och föll ner mot vår gemensamma verklighet.
Jag råkade se något annat. Då sa de att jorden snurrar runt solen och månen tänds inte på natten. Det är solens falska sken som lyser.
Måste de dra ner alla andra i samma avgrund. Kan ingen få klara sig undan.
Oskadd.




Fri vers av ajajmannen
Läst 373 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-17 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ajajmannen
ajajmannen