Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min vän tar psykologexamen. Jag har skrivit en hyllning "Humorn" är anpassad till honom. Jag tar gärna emot KRITIK. Han får den imorgon.


Tributtopas

Psykologi – född ur blodskam är det telepatins enögda kusin.
Inte lika genomträngande som sin skarpare släkting. Trots det en duglig disciplin.
Men med dina sällsynt tjusiga själsanlag ingår du och psykologin symbios och fram träder en tankeläsare och känslotolk av förbluffande förmåga.

Eller annorlunda uttryckt. Före utbildningen var du som Yoda (inte bara till utseendet), klok och med hjärtat på rätt plats. Psykologiutbildningen har varit som Dr. Melfi i Sopranos (om hon vore psykolog), engagerad och professionell. Frukten av den fem år episka älskog Yoda och Dr. Melfi idkat är en examinerad Johannes. Ett kärleksbarn med ett knivskarpt intellekt, en eldig empati och med rätten att ta betalt.

Psykologen måste förlita sig på talhålet och höröppningarna. Med en smekande stämma och lovvärd lyhördhet helar han trasiga tankar. Detta är egenskaper du redan äger.
Det vet dina vänner.
När vi, under årens lopp, vissnat har du lika naturligt som ett ljummet sommarregn fått oss att åter blomma med dina droppar av kärleksfull förståelse.
Jag minns en gång när jag öppnade mitt hjärta och sa att jag var ledsen. Jag glömmer aldrig vad du sa. Med övertygande obamsk ”yes we can”- iver sa du: ”Var inte det”. En explosivt enkel visdomsinjektion.
Dessa bevingade ord bär mig än idag.

Nu ska du bjuda ovärdiga främlingar på din gåva och reparera världens slitna själar.
Du kommer att bli en magisk psykolog. Mottagningsrummet blir din scen. Där kommer du att dra ångestkaniner ur patienternas hatthållare. Folk med självmordstankar ska vara lycklig lottade som får komma upp på scenen och möta Johannes den Magnifika.

Jag är sagolikt stolt över dig min vän.
Grattis till examen och lycka till.




Fri vers av ajajmannen
Läst 351 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-28 19:20



Bookmark and Share


  Ninija
Wao. Han kan vara lika glad över att ha dig som vän. En mycket fin hyllning till Johannes!
2010-05-31
  > Nästa text
< Föregående

ajajmannen
ajajmannen