Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En rädsla - Nycklar och lås Äganderätt istället för symbios


Nycklar och lås

Bakom lyckta dörrar bröt mamma ihop
Pappa låste min arm och tysta mitt rop
Mamma var ute och cyklade, med mig
Men vi var öppna, nycklar behövdes ej
Hon gjorde allt för mig och i hennes knä
Låg livets alla stormar i lä
Vi bodde enkelt, i ett tält
Vid en utbränd bil på ett fält
Vi älskar varandra, jag och min mamma
Men det verkar göra desamma
Pappa döljer nåt, med all säkerhet
Med nycklar till allt, sköts det diskret
Nu låser jag mitt inre och sväljer min nyckel
Till minnet av min mamma, vårt tält och vår cykel...




Fri vers av Avsmak
Läst 517 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-05-20 21:54



Bookmark and Share


    arcticstar
Detta berör.
Dikten känns som ett gammalt fotografi av ett minne.
2010-07-08

  Anna*
Fint rimmad dikt som bär ett berörande budskap och mer kan läsas mellan raderna
2010-05-29

  Elisabeth Johansson
Mycket bra <3 :')
2010-05-21

  Elwania
stark och gripande
2010-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Avsmak
Avsmak