Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Punkdänga.


Högt över murarna

Hjärtan som bultar - Själar som muttrar
Konstruktionen kokar - medan mänskor huttrar

Hon står på perrongen som hon alltid gör samma tid
Och tittar på klockan och portföljen har hon bredvid
Då hör hon en duva som slutar kurra och stämmer till sång
Den lyfter från marken och bara flyger ifrån all betong

Hon ser sig omkring inte verkar ha hört
Samma hoppfulla sång om att livet kanske inte är helt kört

Jag vill se dig fly – Jag vill se dig flyga
Högt över murarna...

Storstaden växer och idioterna blir bara fler
Hon står mitt i smeten och känner gnistan falna alltmer
Ingen ser henne, ingen undrar vem hon är
Ingen hör duvan och ingen vet vilken glöd som hon bär

Men gnistan hon hade som barn går i kvav
Om hon sänker sin blick, axlar sin kostym och stänger av

Jag vill se dig fly – Jag vill se dig flyga
Högt över taggtråden...

Sammanbitna munnar och tomma blickar
Håglöshet kan skydda när bomber tickar
Men en vårdad klädsel ligger slängd på spåret
Och en städad status blev det svarta fåret

Jag får ser dig fly – Jag får ser dig flyga
Högt över murarna - högt över taggtråden
Låt dom aldrig fånga dig igen!




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Avsmak
Läst 430 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-16 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Avsmak
Avsmak