Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de vänliga skratten

 

 

var de jag alltid mötte
om jag sa något
om jag ville något
om jag uttryckte en åsikt

 




Fri vers av Issand. VIP
Läst 857 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-05-21 20:54



Bookmark and Share


    Psalm
Ha ha!
2011-07-31

    ej medlem längre
tycker den e värmande (:
2010-05-23

  Burn
här visar du på en fantastisk utveckling i ditt skrivande, det är rent otroligt vad du har utvecklat din blick och känsla för saker. din psykologiska skärpa har tagit rejäla kvalitativa språng. jag har sett och vetat om din inneboende talang för det och det är så roligt att se vilka kliv som kan tas på bara ett år. din syn när gäller mänskliga relationer har fått en vasshet som får det att verka som att det är en annan person som skriver nu jämfört med förr. du skriver med skalpell nu och skär fina snitt genom den falskhet som död närhet kan innebära.

jag får totalt känslan av liv som rinner bort här, liv som rinner ur en person, vilket förstärks av den rena och mycket fasta formen i texten. det känns hårt, som ett slag, som att möta hårdhet när man kommer med det mjuka, om än maskerat under skratt. och just ordet "vänliga" i titeln, det är det som får effekten av en svekfull smäll i ansiktet när man läser de fyra raderna.

kompakt.

stenhårt.

och jag känner av en omänsklighet i kontrasten mellan titeln och texten, av något som går djupt, djupt in i en och skär av livgivande trådar. hur det mänskligt nära i sin värsta form dödar.

det är en fantastisk dikt som med dynamisk verkan mellan titel och innehåll och mycket ren stil ger uttryck för stor mänsklig tragedi av den sort som kan sätta djupa spår i en person.

jag tycker otroligt mycket om den här, en av de absolut bästa du har skrivit.
2010-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Issand. VIP