Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sov sött älskling

 

 

jag drömde en dröm inatt
då jag klev in på dagiset avdelning rödklövern

och jag satt längst in i soffan och läste boken om pingvinen
mitt tonåriga jag mindes allt som igår och det
var ingen annan där
stanken av hennes egna kiss på golvet av nervositet och
rädsla ensamhet och täckte väggarna fönstren golvet och

hon satt där
ensam



och jag gick fram till henne
mötte hennes bruna ögon som såg upp mot mig
så lika mina, men så olika
så mycket mörkare och ljusare
det axellånga ljusbruna håret
och hud hållning kroppsform förlåt





jag tog henne i famnen
och tryckte henne intill mig



jag smög fram en kniv
ur min ficka


och skar ett snitt
längs hennes kind utan gråt eller skrik
hon såg bara frågande
in i det det neutrala vita

brände henne i bensin och stampade på askan


och ute på gräsmattan där vi slått kullerbyttor och lekt
låg jag tills stjärnorna gick ner och ersattes


 

 

av en obarmhärtig sol

 

 

 




Fri vers av Issand. VIP
Läst 1630 gånger och applåderad av 48 personer
Utvald text
Publicerad 2010-03-10 15:39



Bookmark and Share


  Lily Lisbon
Något av det bästa jag läst, någonsin (jag har haft ett annat konto.). Den tar lika djupt som första gången jag läste den
Är oändligt imponerad. Tack.
2016-06-01

  Ordregnspoeten
Hemskt...vackert
2011-10-30

  Nanna X
en smärtsam uppgörelse med barndomen låter det som. bra skrivet!
2011-07-12

  MMo
"Boken om pingvinen", är det boken om pingvinen Pondus på Köpenhamns zoo?
2011-05-31

  vakentimmar
både skrämmande och väldigt känslofylld, väcker mycket tankar, men väldigt väldigt bra skriven!
2010-06-28

  Missi VIP
Snyggt hur du fångar känslan och förgör minnet. Grymt, men naket. Och galet bra.
2010-04-04

  aagape VIP
oj vad du är bra!
2010-03-27

  sister mary
Stark bild, både smärtande,omfamnande och befriande!
2010-03-14

    tehdog
"så mycket mörkare och ljusare". jaaaaaaaaaaaaaaaa
2010-03-11

  JohannaCarlsson
Den här var verkligen berörande, jag blev helt tagen.
Riktigt bra skrivet.
2010-03-11

  sellout
ja, jag blir också skrämd.
på ett bra sätt.
2010-03-11

  kärleks ängel
blir rörd av dina ord!
2010-03-11

    ej medlem längre
dina ord skrämmer mig
2010-03-10

    ej medlem längre
en befriande dikt i all sin hemskhet.
2010-03-10

    Max Poisé
alldeles förträffligt hur du fångar och avlivar känslan.

rysningar går läng ryygraden, och jag blir rörd av din
text.

*bokmärkt* och förvarad!
2010-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Issand. VIP