Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till min bror som avled i gruvolyckan, tillsammans med min pappa, den 18/5 2010


Farväl Fredrik

Lillebror, min lillebror
du gömde en sorg bakom glada ord
som dina blå ögon försökte dölja
Vad tänkte du på när du fanns på vår jord?

Lillebror, min lillebror
Var plågade din unga själ?
Du tycke jag var så sentimental
men jag ville ju bara ditt väl!

Lillebror, min lillebror
Jag önskar vi hade talat mer
sagt alla ord som osagda förblev
men jag vet att du vår sorg både känner och ser

Lillebror, min lillebror
din tid här var alltför kort
Vi hade alla år framför oss
innan döden iskallt slet dej bort

Lillebror, min lillebror
du var oss alla så kär
Du lyssnade sällan till sådana ord
men i min tanke lever du ännu här

Lillebror, min lillebror
ett människoliv är så skört
du var min vän, och är det än
fastän allting så abrupt blev förstört

Lillebror, min lillebror
aldrig mer får jag höra ditt skratt
en olycka bestal dej på livet
i ett slag blev allt ljus till natt

Lillebror, min lillebror
så innerligt jag önskar nu
att du kom tillbaka, och höll mej hårt
I våra tankar finns bara du.




Fri vers av Softcore
Läst 466 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-05-23 18:19



Bookmark and Share


  HelenaW
Starkt! Att ryckas bort. Ofattbart.
Vackert skrivet!
2011-10-03

  Michaela Dutius
Jag hittar knappast ord- men jag vill säga att jag upplever hur din dikt är skriven med ditt hjärteblod.
2010-06-07

  stella
Åh vilken börda somliga ska bära...Kramar till dig!
2010-06-07

  Yrre VIP
Vacker text till en alltför svår upplevelse, beklagar, verkligen.
2010-05-23

  Nina Nightwish
Beklagar verkligen sorgen, mycket fint skrivet till din lillebror..
2010-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Softcore
Softcore