Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Be för den besatta


den här längtan
är som ett eget väsen
frikopplad från min vilja

den dundrar in
dunkar drivande
dansar demoniskt

som ett modersmål jag inte får använda
det språk jag kan bäst
och behöver uttrycka mig på

tystnad i mina lemmar
obrukbara tappade
vilsna utan hem

den här längtan
är som ett eget väsen
som jag känner igen men inte känner
lockar mig med på vägar
jag inte vet vart de leder

jag är beredd att offra
tid jag inte har
sinnesfrid jag har

jag går rakt in i den
som råttorna i Hameln
som sjömännen till sirenen

be för den besatta
blodet befaller mig
att falla




Fri vers av Karl den store
Läst 340 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-05-24 12:56



Bookmark and Share


  chaii
trodde inte jag kunde bli mer imponerad av dig än jag redan var, men detta är grymt som tusan! fullkomligt älskar stycket "som ett modersmål jag inte får använda / det språk jag kan bäst / och behöver uttrycka mig på"! du beskriver det undertryckta som ändå i allra högsta grad lever och skriker efter att få frodas. applåderar!
2010-06-15

  /Isabel
Bra!
Och bra rytm
runt orden..
2010-05-30

  Robert Almgren VIP
Mycket mycket bra!
2010-05-26

  Iréne S Räisänen VIP
Bokstavsrimmen ger en flytande och demonisk rytm. Härligt!
2010-05-25

  Jan Simonsson
Längtan efter att tappa kontrollen... Jo, den pockar på i olika skepnader.

den dundrar in
dunkar drivande
dansar demoniskt

Snyggt!
2010-05-24

  Louisedottern
Gillar inledningen starkt och hur den dundrar in i mina tankar.
2010-05-24

  Shininkagemusha
Stark och stilla rå.
2010-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Karl den store
Karl den store