Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVERIGES ÄLDSTA KVINNA

 

Måste bara fråga;
hur gammal är ni?

Gissa!

Strindberg satt på Röda Rummet
Titanic var inte byggt
Doktor Glas var det stora
samtalsämnet
Om världskrig visste jag ej
Elektrifieringen pågick
i Stockholms stad
Där Midsommarkransen
ligger idag
betade hästar och kor

Jag är gammal som gatan
men den gatan
finns inte mer
Av kullersten och hästskit
syns ingenting

Så gammal är jag




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 353 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-25 20:43



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
doktor glas kom ut 1905, så du är nog runt 100 då, lite drygt
2010-05-27

  walborg
Strindberg dog 1912 så denna kvinna måste vara si så där 100 år skulle jag gissa. Jättekul idé att åldersbestämma en person med hjälp av historiska fakta. Kommer att tänka på att min far föddes 1909 och min mor 1911. De blev bara 92 respektive 94 år, men tanken svindlade ibland när jag pratade med dem om gamla tider.
2010-05-27

  Anders Nordlander VIP
150 år
2010-05-25

  Bagan
fint .
2010-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar