Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur Iamos Reskriberade Tripp (iRi 3031-3033)

 



iRi 3031

Vi har sett dig irra allt djupare in i Gula staden, den lilla staden Mercurio där varenda gränd går i gult. Du försöker stoppa solen från att lysa en stund, Iamo, men då minns du inte hur mörkt det egentligen var. Blott dem som skrivit kartan ser skillnad mellan dörrar och torg, endast dem som byggt sagorna kan redan skilja historierna åt - vi andra måste vilja lära oss.


iRi 3032

Du tror på fullaste allvar att verkligheten är smärtsammare än drömmarna, och i drömmandet är det just vad den är, men inte i verkligheterna själva. Några droppar rödvin har blandat sig i det gula och det känns lika vimmelkantigt som skepp på väg att erövra öknar och djungler. Konsten är att vara medveten om hur du inte alls drömmer, Iamo, men ickelunda få panik eller bli psyksjuk - bara förlita dig på att du tids nog kommer få tillfälle att somna igen.


iRi 3033

Idag hittade du en trappa som inte tycks upphöra... Dina välgödda lår är redan som spaghetti, Iamo, medan damernas rumpor seglar ovanför dig som citronfjärilar istället för smörbollar. Envisas du med att stirra uppåt men minnas bakåt, så kommer trappan mycket riktigt aldrig ta slut. Om du å andra sidan blickar ner längs stegen du tagit och samtidigt minns framtiden klart - då tar trappan slut titt som tätt, i lagom doser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Aforism) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-25 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP