Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: Midsommardans av Anders Zorn 1897




Hembygd (rimvers)

~¤~

Är det inte fint så säg
hur mänskligheten sprider sig

uti byar och vid härdar
de flesta följer hjärtat

många bor där de fötts
där de har levat där de har dött

en del giftasblomkransen
hänger där i takets nock
ty om de har tur i hembyn
de finner både ock

hem är där hjärtat finns
och där du är trygg
hemmet är i hjärtat
och hjärtat är i hembygd

LPWJ 26/05/10




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 899 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-05-27 19:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Otroligt vackert skrivet!

Applåd och bokmärke!

Hälsn. Ann
2010-05-31

  Bibbi VIP
Häpnadsväckande vackert.

Applåder.
2010-05-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
G ott skrivet Du
U nderbart Du
L juvligt fint Du
D å får Du Guld Du!
2010-05-27
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP