Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tillägnad Anna Bergendahl och lätt Solstorms inspirerad från
en Izabella Scorupco period (en av våra få svenska Bond kvinnor) som blir 40 år dagen före min egen födelsedag




Guldkalven (eurovisionpoetryslam: rimvers kontrovers)

~¤~

Mellan reklaminslagen för avdankade skådisar
som numer kallar sig sublimitetens gourmetkockar
och de använder sig av
ägg, lamm, kalv och kyckling
men föda är inte andra arters barn
jordens gröda gör dig lycklig

landslagslakejer
seriös/kommersiell
varför välja väg


poplåt 1 till 17 och oj, en ballad däremellan
fotboll och muzakschlager
vi fick iallafall en bronsmedalj med B-landslaget
i VM hockey vilket händer alltför sällan

hata inte deltagaren hata den förstörda tävlingen
och var glad du inte är kommersiell väl hemma igen
det förskönade är byggt på hatet
Norrskenet är gratis

grupptrycks koncensus
aftonen ej gycklarnas
frihets fridsfurste


i en tid då allt seriöst
sägs vara pretentiöst
och hjärntvätten
är den nya penningatvätten

likt en Europeisk Kamel
mosquitos som flugit fel

balansera en melon på en tesked
och pressa körsbär genom nålsögat
så kanske du sedan vet efter det
att ingenting är lätt innan prövat

gå hellre fri utan ting förutom
ditt bibliotek och din film och skivsamling

på fel plats vid fel tillfälle
uthängd i snara i media

ser för mycket negativt i det som är fint
ser ej ens framför sig det som är positivt
alltför mycket våld alltför lite kärlek
för lite hyllningar för mycken smälek

tungomålstalande tungor
hålfotsvandrande hålfot
en tom själ ger tomma skäl
och struktur utan en sann värld
självsuggestion i det blå himlavalvets
självklara infraregnbågsfärgade salve

modern tids ordbehandlare
känslornas tankeomvandlare

likriktningens växelverkan är att ej helt utan fel vara
att inte göra allt lättlyssnat och välpolerat

ett konkarongens unikum
sancto sanctorum utan tomrum

själv är min tideräkning inne på den 42:a säsongen
och ibland emellan klarheten tycks världens trans lång igen

de lyssnar på din text och dina instrumentala solon
på grund av inte tack vare din vackra refräng
men lyssna när jag säger er detta under semikolon ;
att det är bättre än när det är det enda innehållet i låten

skald är ej de män som skriver journalistiska texter
ej heller de kvinnor som skriver likt deckarhäxor

jag reagerar ej längre om någon säger att jag skriver briljant
att slipa ned texten så den skiner i ögonen är inte mitt mål
då skriver jag hellre som en urstensoslipad diamant
som sinnet och minnet av de visa som brändes på bål

öppna ditt elektroniska billås med tanken
och rulla sedan iväg mot solnedgången

och framtiden

min vän,

dansa aldrig runt Guldkalven

LPWJ 28/05/10




Fri vers (Spoken word/Slam) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 749 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-05-28 05:39



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Kloka ord till eftertanke.
2010-05-28
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP