Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har inte träffat alla människor



Jag har inte träffat alla människor
Inte ens i vårt land
Inte ens nån från alla länder i Europa

Ibland förvånas jag över vad de säger
Om vårt land
T o m de som bott i vårt land
De som ”borde veta”

Men det är ett alltid framtaget argument
”vad kan du om Ryssland om du aldrig vart där”
eller ”vad kan du om Kina om du aldrig vart där”
Ja vad kan man?

Eller om Israel
Eller om Egypten
Eller om Syrien
”Vet man då allt så mycket bättre”
Vissa verkar tro det….

Men den typen av argument så borde jag veta om vårt land
Och omvärlden kanske t o m
Dubbelt så mycket minst
Som den som är hälften så gammal

Med argument som
”det kan du inte tro om dom/den/det”
Nehe, vad ska man tro?
Finns det argument, bevis, eller, man tror att…
”har du vart där”
Ja kanske mer än nån besökande nånsin varit
Om man studerat saken…

”Har du vart där”?
Nej
”HA Jag har vart där, jag såg inget xxxxx”

Men ”vad ville man då se”? Ser man nåt som
Man inte vill inte se..
Kosmonauten var uppe i rymden, ”han såg ingen Gud”
Så Sovjet basunerade ut ”det finns ingen Gud”
Så ”enkelt”
Lite som röda kors besöket från Sverige
I arbetslägret… ”man såg inga övergrepp”

Det har läckt ut olja i Mexikanske golfen
”har du vart där”?
Nej men jag har sett det på TV…

En vulkan är igång på Island
”har du vart där, har du sett den”
Nej men det sägs så, de finns filmat…


Har du inte vart där, då vet du inte
Det är vissas argument….
Jobbigt de skulle bli i domstolar och sånt….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 148 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-29 18:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO