Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OCH TVÄRT OM

 

Så långt bak i historien

finns det minnen så pass?

Du och de dina har alltid

utan undantag

fått ta skiten.

Det heter att ni konsprerat

om världsherravälde

om grymmhet och makt.

 

Nu när det är sagt

och efter att ständigt få höra

om eventuell ockupation.

Vadå ockupera

då tycker jag att Finland skall få tillbaka

Karelska näset och Petsamo

där kan man snacka om att

snällt få ge sig trots att

det varit i finskt ägo

under långeliga tider.

 

När England drog sina linjer

på detta vita papper

så fick Israel betydligt

mer utrymme

Transjordanien var inte nöjd

Syrien var inte nöjd

Libanon var inte nöjd

Egypten var inte nöjd

Ingen var nöjd

Alla ville förinta

få bort

utplåna

Trots detta

finns judelandet 

trots allt

finns det kvar

Hatet dikterar

lögnen styr

västvärlden tjafsar

och konspirerar

och skyller

hatar

Vem kan judelandet lita på?

Ottomanerna tog ockerpriser

för att få köpa malariasjuk mark

Jordandalen var bara sly

ingen ville ha det

bara enfaldiga judar 

som odlade upp det i blomsterskrud

nu vill alla ha det

Men ingen ska få det.

 

För den som förbannar Abrahams säd

skall själv bli förbannad.

Och tvärt om.

 




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-01 13:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar