Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

T a c k s a m h e t II

Denna sommar håller på att prydas i sin vackraste skrud
av trädgårdsmästaren själv, Herren Gud
som skapat allt som hör till – från träd och grönt, från blomster till bin
och som gjort vår värld så underbart fin

Han börjar med att klä naturen i en mångfald av grönt
och fyller sen på med mycket annat skönt
och vattnar och ger allt och alla värme och ljus
och uppfyller oss alla med ett saligt rus

av lycka för alla gåvor vi dagligen får
att njuta av värmen och doften från blomster på den väg vi går
man blundar och glädjer sig över sommarens fägring
och vet att detta är inte är någon hägring

det hörs vackra och varma toner av orgelmusik från ortens kapell
och det doftar i grannskapet av grillade spjäll
barn och föräldrar vid kiosken njuter av den mjukaste glass
som droppar på vovven som förnöjt slickar sin tass

det kommer en skur - ett stilla sommarregn som doftar så gott
och vad gör det att det ibland blir lite vått
för vätska behöver både människor, växter och djur
och det mesta i vår vackra natur

Tack för det som vi får och har fått, Fader kär
Tack för allt ”det här”
Tack för nuet och allt vi minns
Tack för allt Du har gjort och för att Du finns



© Ted Örnberg 2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-06-02 18:41



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Blir så varm om hjärtat av den här fina dikten!
2010-07-20

  Maria T
Tack för denna fina lovsång.
Det blomstrar så vackert i
Skaparens trädgård
Vacker bild
2010-06-12

  oMareld
vad vackert och fint

tacksamhet


underbart att se att naturen har vaknat ur dess sömn
och blomstrar fullt ut
2010-06-05

  Miss Mod
Gedigen tacksamhet.
2010-06-05

  walborg
Innerligt skönt att läsa denna fina lovsång.
2010-06-05

  walborg
Innerligt skönt att läsa denna fina lovsång.
2010-06-05

  Junitvillingen
Det finns SÅ mycket att känna tacksamhet över - och det diktar du så himla fint om! Naturen grönskar & blomstrar verkligen nu, önskar att vi alla tar till oss allt det vackra som Vår Skapare med varsam hand gett oss. Din text är underbar:-))
2010-06-04

  aol
en så vacker strålande trösterik dikt vännen,
2010-06-03

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2010-06-03

  anits VIP
Så underbart vackert målar du dina ord
med din penna
2010-06-02

  Bibbi VIP
Gränslös skönhet.

Applåder.
2010-06-02

    ej medlem längre
Så fint!
2010-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP