Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två små flugor

Se två små flugor klättra uppför fönstret
surra runt en vissnande tulpan
lämnar fotspår i skitiga små mönster
Hör barnens gallskrik rulla
över nyklippt fotbollsplan

Småfåglars sång i dur och moll
Sjung, den sköna, den du sjöng en annan gång
Någon penning har jag inte, med det spelar ingen roll
där flugor dansar till bristande fågelsång

Den ena flugan drunkna i ett blommigt vattenglas
den andra tittar på medan dansen går i kras
Förskräckt genom rummet flugan surrar, på jakt efter vägen ut
Nu kan jag sova ostört åter
när denna lilla vers är slut.




Fri vers av Slagord
Läst 400 gånger
Publicerad 2010-06-07 14:19



Bookmark and Share


  LassO
OM de inte lyckats skapa fler innan de dog ;=)
2010-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Slagord
Slagord