Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fantasin för en bra titel är borta, men det är fortfarande anorexia det handlar om

jag är nog lycklig nu
Jag har långt kvar till perfektion
men jag har hittat svaren

svart kaffe istället för frukost
rökning istället för lunch
citron istället för middag

Jag krymper mig själv så mycket
så att ångesten försvinner
försvinner jag så försvinner den

Jag har börjat titta på en begravningsklänning
bara ifall att sjukdomen skulle ta mig

Men dom förstod Ana, personalen på
psyket, dom förstod
fast jag inte sade något, snälla Ana var
inte arg, jag ljög, jag ville inte att de skulle få veta

men snälla Ana, dom förstod av sig själva
och när de drog undan mig för att undersöka min kropp
var jag för skärrad och upprörd för att ljuga
när jag fick mens senast

Så nu sitter vi på ätstörningskliniken minst en gång i veckan
jag och Ana
båda sitter surt bredvid varandra med armarna i kors
Ana brukar passa på att fila naglarna

Så sitter kärringen där, hon är ändå smalare än mig
och klagar på att jag måste få min kropp att fungera igen
kroppsbehåring är inte bra, mens ska man ha

Hon tar fram kostcirklar och tallriksmodellen
allt ser rätt bra ut, men Ana, det gör du med






Fri vers av Citrusblomma
Läst 417 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-08 11:33



Bookmark and Share


  Karin E
Jag började gråta när jag läste den här texten.
2010-06-09

  Ulf D VIP
Hoppfullt slut, bra!
2010-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Citrusblomma
Citrusblomma