Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ifall saker hade gått på ett annat sätt

Jag sitter uppe
går runt inne i dimman
drömmer drömmar jag inte visste att jag hade
kanske var de undangömda
eller så kan de vara helt nya

jag saknar stunder jag inte vet om vi
någonsin ens upplevt
jag
har bara en aning
en liten hinsch
om att det snart kommer att spela roll
ett sista avgörande drag

du
du misstog
kanske redan från början kärlek för något annat

kanske hade du hört myter viskas
redan som barn
små fina saker ynkliga sagor
som du sedan lagrat kvargömt
i en drömvärld där solen alltid skiner
och allt du vill ha kommer enkelt


Kanske kände du att din illusion
höll på att gå i kras

Kanske var det därför du inte stod ut att se mig


Du var aldrig något bra på att kittla
någon annan än dig själv
men jag var aldrig heller bra på att ta hand om mig själv

Du var aldrig något vidare på att
krympa ditt egos storlek
kanske skulle du må bra av normala proportioner

Du har aldrig lyckats släppa dina
barnsliga fantasier om hur kärlek
ska gå till eller vad som krävs för att bli nöjd

Vad bryr jag mig om du aldrig bäddar sängen
eller skurar badrumsgolvet en gång i veckan
om du aldrig blir en drömprins eller tar bort mig
rövar bort mig från mig själv och min tillvaro

Om du bara haft en verklighet
om jag bara resonerat nytänkande

kanske jag skulle slippa vara här
kanske du skulle hålla om mig nu och
vi kunde skratta åt andras dumdristighet

om vi bara hade ändrat oss

Då kunde det ha varit annorlunda




Fri vers av Citrusblomma
Läst 429 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-10-01 14:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Citrusblomma
Citrusblomma