Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kölnsk längtan efter Uppsala



Jag har nästan glömt
Tre månader har jag varit borta från mitt liv
och jag tror att jag kanske har glömt

Jag färgade håret, tog bort en piercing
spräckte ännu ett ångestmoln
säger att det är personlig utveckling
men egentligen bara avstånd

känner inte igen flickan som stirrar tillbaka på mig
vet inte vem hon är men hon verkar snällare än mig
hon ler mer men jag har hört att hon skrattar falskt

Tre månader sen pekade jag finger mot allt jag kände till
åt vår regering åt vårt rättssystem åt Sverige

Jag har glömt varför
och på något sätt fastnade Köln i mitt hjärta

Jag hade nästan glömt vad jag gör här
såg några bilder på Uppsala och blev påmind

En genomskärande saknad
men varför skulle jag lämna?

Jag spräcker ångestmoln i Tyskland
här kommer saker emellan och det är skönt

Här finns jobbet jag älskar
vännerna som livsnjuter
en pojke som håller mig varm varje natt

Men så såg jag Uppsala och jag kom på
kanske skulle vi kunna bli sams ändå




Fri vers av Citrusblomma
Läst 448 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-09-27 18:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Citrusblomma
Citrusblomma