Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GLÄNSER I SINNET

Kan tycka själv att man är
lyckad och säker,
man hör inte alltid
när grodan kväker
så fult och så rått.
Kan känna på sig hur
viktig man är,
märker sällan eller aldrig
spärrballongen till väders bär.
Plupp! Såpbubbla blott.
IQ:n är hög känns det som
glänser så enormt.
Mensa blir mitt nya
hem och plattform.
Falskhet dock som en sprucken fagott.


Kan tycka själv att man är
lyckad och säker,
man hör inte alltid
när grodan kväker
så fult och så rått.

Kan känna på sig hur
viktig man är,
märker sällan eller aldrig
spärrballongen till väders bär.
Plupp! Såpbubbla blott.

IQ:n är hög känns det som
glänser så enormt.
Mensa blir mitt nya
hem och plattform.
Falskhet dock som en sprucken fagott.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 166 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-08 19:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Visst. Det är fel att vara begåvad. Typiskt Sverige.
2010-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar