Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte längre jag


jag kan måla stilleben
på fruktskålar

eller så kan jag
skriva hiphoplåtar
om vilken grym rappare
jag är
och hur tajta vi är i min crew
eller om bitches och bilar

kan skriva dikter
om lycklig kärlek och sjöar

eller börja med stå-upp-komik
och skoja om sex
och rasism

börja med ljudkonst
och sampla sand
och interfoliera det
med sparvars parningsläten

börja uppskatta
lars von triers filmer
och limerickar

samla på gustavsbergs-porslin
och köpa en stadsjeep
och försvara det med
att den bara drar noll-komma-åtta
vid blandad körning

kan åka på kryssningar
till finland och tycka om buffén
och covertrubaduren

bli illa till mods av blod
och frossa i räkor
och klämma en hamburgare
eller vurre

och börja träna på sats
3 dagar i veckan

sluta källsortera
för att det inte spelar nån roll
ändå

bli nykterist och sluta röka

och jag kan börja
sitta när jag kissar
och börja stå när jag duschar

prenumerera på DN
för lördagskryssets skull

jag kan stänga av TV:n
när jag pluggar

städa varje vecka

klaga på invandringen
som är problematisk på grund av
sina höga kostnader

uppskatta EN öl

problemet är bara

att då
är jag

inte längre

jag…













Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-06-22 10:20



Bookmark and Share


  Qiwi
klockrent!
2010-06-23

  Ingela Svenson VIP
Haha, störtskön! Och en välkomponerad text dessutom!
2010-06-22

    Max Poisé
När...då är du samvetet!

Underhållande och givande text!
2010-06-22

  aol
här finnes ett gåtfullt jag
2010-06-22

  theloglady
strålande.
2010-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP