Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GNÄLL OCH JÄMMER

Vem vill höra gnäll och jämmer?

Inte någon som jag vet.

Och vem törs säga var skon klämmer?

Ja, vem har modet, säg mig det?


Istället talas det om väder...

middagsmat, frisyr och kläder.

För säger man att man är slut,

riskerar man att frysas ut!


Så jag döljer allt med rikligt spackel,

och tar mig fram med ytligt kackel...

För den som skådat mina djup...

betraktar dem mer som ett stup!


Ja, vem vill höra gnäll och jämmer?

Inte någon som jag vet.

För mister man familj och vänner

Vad har man då? Förklara det!


Så vi skaffar sånt vi ej behöver...

och tror vi måste tjäna klöver,

för att kunna hänga med

i denna tid, som är ur led...




Fri vers av Camilla Heinonen VIP
Läst 711 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-06-09 08:30



Bookmark and Share


  kråkan VIP
..jag hör..jämt och ständigt..så där mycket så man faktiskt blir trött på det..är man inte nöjd med sitt liv får man ändra det kan jag tycka..nu..efter många års lyssnande..det krävs visserligen mod..till det också..men va fan..det är la bara att hoppa då..är man inte nöjd..kan det ju knappast bli värre..om än förbannat kämpigt..kasta dig ut..gnäll inte..kämpa..för att få..det du vill istället..om du vet..vad det är..
2010-06-11

  Anders Nordlander VIP
precis. var människa istället... det borde räcka.
2010-06-10

  thyra
Maktlöshetens tunga känsla finns i orden. Jag tror på en förändring så småningom :)
2010-06-10

  Gunnar Hilén VIP
Bra bra men som Kjell...vi bara fortsätter...som uppskruvade nickedockor...
2010-06-09

  Mats Henricson
Filosofi på hög nivå, hoppas alla förstår dessa kloka ord !
2010-06-09

  Kjell A. H Lundin
och de flesta av oss bara fortsätter
tur att någon knuffar till
så att man vaknar ur sin slummer
och det gör du...

Tack!

Hälsning
Kjell
2010-06-09

    ej medlem längre
Väl sammanfattat i vers och rim om livets tunga som ingen vill höra på och som man ensam får bära. Ytan ska visas upp utan sprickor för annrs uppfattas man som en misslyckad person och såna vill ingen veta av...
Applåder!
2010-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP