Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

torsdagstoalettdikt

 

jag tar upp en bok

av en annan poet

och börjar som vanligt

snart skriva istället

 

som hade jag något som

compulsive non-reader

disorder och

 

den oroar mig en smula,

min obildbarhet

ofrivilliga ovilja att läsa

 

*

 

och jag tänker på svärmor

som så gärna pratar

men bara lyssnar

 

tills hon hittar

något att haka i

 

*

 

jag har förresten märkt

hur folk omkring mig

oftare talar om

utlänningar

 

med ett tröttare eller

mer överseende tonfall

och jag blir ljusskygg,

vill rädda barnen

 

*

 

vi åkte taxi till ett slott,

det var vår bröllopsnatt

 

chauffören körde längre

och längre bort, förbi målet

 

han lyssnade inte på oss

utan bara på gps:en

 

när vi slutligen kom fram

och fick rätt var han rasande,

vi ville nämligen inte betala

för en extra timmes bilresa

 

*

 

när vi berättade historien

frågade de var han kom ifrån

 

*

 

jag är så trött på dem

säger nyss så nära tanten

utlänningarna

 

medan jag längtar 

längre och längre bort

 

och jag undrar

om hon kan trivas

på en semester

i utomlands

 

 

 




Fri vers av molly crayons
Läst 310 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-06-10 14:05



Bookmark and Share


  Smultris
jag faller i total kärlek vareviga gång jag läser dina texter... jag känner ingen som dig, ingen som skriver guld som du gör...

jag hopps du förstår att du är en av mina topp 5 poeter.
2010-06-10

  Anna*
Intressanta tankar och iakttagelser :-)
2010-06-10

  Robert W
intressant text som tjänar på en omläsning.. eller två.

gillar bilfärden, men tycker att du slarvar bort symboliken lite med "gps". jag vet inte varför, det störde min läsning iallafall.

"i utomlands" är en fin avslutning.

jag gillar.

du är duktig.
2010-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Torsdag och toalett. Intressant samband.

Faktum är att de som kommer till Sverige inte är perfekta. Men i vår fåniga strävan att vara politiskt korrekta tenderar vi att glorifiera dem och nedvärdera oss själva (skämmas för vårt ursprung t ex).
2010-06-10

  lodjuret/seglare VIP
ja, ibland går folk över gränsen
till Norge och där är de utlänningen
själv'a och det kan vara själva
kärnan i pudeln när den gör sin
berömda egenart
en spännande text på det hela taget
2010-06-10
  > Nästa text
< Föregående

molly crayons
molly crayons