Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cirkelrörelser

Solen, ett bränsle mitt i viken
driver maneter högt över reven,
råolja, katalysatorn,
som rökringar på vattenytan,
minner om de första indianerna som
stupade här.
Vi blir de andra.

Vi ligger i raka led,
andas baklänges,
blå läppar, utan fjädrar och krigsmålningar,
förutom nagellack och grooming products
vi har inga vapen - fredspipor,
förutom handväskor, ciggpaket
och smartphones ännu online
flera dygn efter undergången.


Solen vrider runt molnen i främmande cirklar
högt över våra revben,
vi bäddas in under nya jordlager
hela civilisationer i taget.
Burj Dubai, CN Tower, Taipei 101
reser sig över de nya tysta öknarna
som framtidens pyramider.




Fri vers av Virtute
Läst 376 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-10 14:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Virtute