Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
orimmad barnrim


I Hans kärleks värme tar jag mig själv i handen och går



Det finns en liten flicka
längst ner djupt in i mig
hon är så helt allena
har aldrig blivit sedd

och ingen har ta´t ansvar
och ingen nånsin hört
allt hon har sagt och ropat
och längtat lågt och högt

Men nu ska jag ta ansvar
jag själv och ingen ann´
jag ser till dig min lilla
ska ge dig allt jag kan

ser till att du får värme
och omsorg och beskydd
att du får vila stilla
intill mitt modersbröst

jag ska din hand sen fatta
och ut i livet gå
med mig invid din sida
du mod kraft glädje får




Fri vers av rebecca d
Läst 842 gånger
Publicerad 2005-11-14 20:59



Bookmark and Share


  Snövit
Mycket vacker =) Känns lite som en visa!
2005-11-24

  Rachel Roth
kan inte annat än säga att du har skrivit en text som berör mig djupt och starkt...tack!
2005-11-18

  himlens hemlighet VIP
fast jag måste ihärda...den är underbar att sjunga :)
2005-11-17

  Cinemiracle
Jag tycker om den här dikten mycket, både till form och innehåll. Det informella högläsningsspråket och de korta raderna passar utmärkt till diktens barntema. Innehållet är först uppenbart, fast sedan mer mångtydigt.
(Inte minst mot bakgrund av rubriken) Den är både ett credo och en uppgörelse med förflutenheten och därmed det slutgiltliga (?) steget mot att bli vuxen. För mig handlar den också om nödvändigheten av att kunna behålla barnet kvar i sig eftersom det är livsviktigt att ha dess förmåga till enkelhet och reservationslöshet. Att ha förmågan till sanning, utsatthet och oreserverad kärlek. För visst är det så. För den som vågar finns alla åldrar närvarande, inte bra den som ens personnummer anger. Tack för en mycket tänkvärd och rak trasselsudd ;-) !!!
2005-11-16

  rebecca d
språket: att läsas högt!
2005-11-15

  himlens hemlighet VIP
vem ska ta hand om vårt inre barn om vi inte vill göra det själva...vem ska se det hos oss som vi inte vill se själva...din text väcker eftertanke...funderar lite på talspråket...hur har du tänkt med det? jag får inte riktigt in det i min läsning...kanske borde sjunga den?
men budskapet det når fram klart och tydligt...tack för det!
2005-11-15

  Per Rydberg
Tänk att vara så i trygga händer att man kan bejaka "det osynliga barnet " inom sig. Det är något att önska sina medmänniskor! Varm och fylld av kärlek, hopp och tro!!
2005-11-14

  stella
Mycket vackert om att ge sig själv det man behöver. Särskilt bra att lägga sig själv vid modersbröstet!
2005-11-14
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d