Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Öppna dig




Här kommer
en vandrare

ensam i natten

dimmorna tätnar
över nattmörk tjärn
dess svarta vatten
är stilla

skogen sveps
i månens ljus

vindens sus
överröstar
den spruckna
rösten

som skrålar
en visa

i den ensliga skog

här kommer
en vandrare

genom dimmor
och natt

med stegen tunga
av sorg

så öppna dig

morgonens port




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 406 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2010-06-11 14:48



Bookmark and Share


    Max Poisé
Behaglig text som finner den rätta känslan!
2011-10-30

    ej medlem längre
Fint, gillar speciellt slutet
"sa oppna dig
morgonens port"
... Bra!
2010-06-15

  Maria Zena Viklund
tycker mycket om denna men i mina ögon skulle jag helst vilja avvara de två sista meningarna, den känns lite överflödig då det ändå sägs i titeln, men det är bara min åsikt
2010-06-11

  Anna*
Mycket vackert skrivet
2010-06-11

  anits VIP
Vackra längtansfulla berörande rader
2010-06-11

  walborg
Vackert och starkt att läsa.
2010-06-11

  Suzy med punkterna
Längtans vackra rader
2010-06-11

  Rachel Roth
må morgonens port öppnas
finstämd och sorgetyngd
2010-06-11

  Betlehemsstjärnan VIP
Hoppet ...ljuset..längtan..så underbara rader/B
2010-06-11

  ~Leonardo~
du har lyckats bra med en stämningsfull dikt...fina strofer.
startar starkt i tredje stycket och fortsätter bra.
2010-06-11

  Fredrik Stillesjö
Hej Michaela!

"...så öppna dig/morgonens port", ja den öppnar jag gärna liksom denna dikt. Hälsar vännen Fredrik
2010-06-11

  Matilda Linnéa Tinér
riktigt vackert skriftat!
2010-06-11

  Larz Gustafsson VIP
Majestätiskt!
Gud tar emot den som vågar vara enkel.
2010-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius