Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÄRDELÖS

Mitt liv det är ingenting värt...
en sanning som staten mig lärt.
Om man alls ingen A-kassa har,
finns kommunens försörjningsstöd kvar.

Jag sökte men fick ingenting...
så är det när allt kommer kring.
Man betraktas ej som individ
och kan därför inte ta strid.

Man värderas helt i symbios
med en partner där inget kan fås.
Men räkningarna är dock desamma
för en föräldrautförsäkrad mamma.

När föräldrapenningen är slut
blir försörjningsbiten mer akut.
För en kvinna som också är mor,
blir förnedringen ännu mer stor.

Och äger man också ett hus,
eller RUCKEL man ser som sitt ljus...
ska det säljas "med avkastning stor",
ett arv från en bortgången mor.

Så jag säljer nu allt som jag har
tills jag står här i trasorna kvar.
För nu har jag äntligen lärt...
att mitt liv, det är 0 kronor värt!




Fri vers av Camilla Heinonen VIP
Läst 752 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-12 13:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är fullständigt oacceptabelt att man inte kan få hjälp under en övergångsperiod utan att behöva sälja allt man äger och har. Jag förstår precis hur du känner! Jag blev tvungen att återgå till arbetet fast jag var sjuk pga att jag inte hade sjukpenning nånstans ifrån pga arbete utomlands en tid.
Bit ihop...du fixar detta och visar att du visst inte är värdelös! När det är val nästa gång visar du dem vad du tycker!
Kram
2010-06-12

  Anna Nyman
Hoppas allt ordnar sig för dig
Och det stämmer så väl det du skriver
2010-06-12

  thyra
Jag tänker på alla fallskärmar som inte finns för oss som ingenting har och blir ordentligt sur!

Hoppas på en människovärdig lösning :)

Tänkvärd text som berör!
2010-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Camilla Heinonen
Camilla Heinonen VIP