Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Korrigans, keltisk mytologi i novellform...


Lande, Korrigans kungarike vid midnatt.

Monsieur Jean-Marie Legrand promenerar själv i skogen, en sakta promenad hemåt efter besöket på La Taverne i byn. Han pratade och festade med byborna, alkoholets rus påverkade hans sinnen.

"Det blev nog lite för mycket vin Monsieur..." muttrade han för sig själv.

Han närmade sig en glänta och såg stenformationerna. Spår efter Kelterna tänkte han. Han tänkte inte så mycket på det, men han tyckte att skuggorna verkade röra på sig.

"Lugna dig, det är bara vinet som får dig att föreställa detta." mumlade han för att lugna sig.

Men han hörde ett skratt, lite lätt. Sen hörde han steg av djur, men det lät som getfötter, fast det fanns inga getter där. Sedan skymtade han några figurer i månljuset, de liknade människor, men de hade också drag av djur. De dansade skrattande och närmade sig honom långsamt. Långsamt omringade de honom och dansade snabbare. Det var tio varelser som dansade runtomkring Jean-Marie.

"Mon Dieu ! Vad är det som sker?" mumlade han skräckslaget.

Han var paralyserad av skräck och kunde inte röra på sig, men så stannade de upp och han såg getfötterna på dessa varelser och pipskägget. Svarta ögon med en genomträngande blick. Han såg att de hade lämnat en lucka och han började springa. Först tittade varelserna på honom, men de andra lösgjorde sig från skuggorna och förföljde honom. Först fick han ett litet avstånd som snabbt minskade. Plötsligt kände han hur en hand rörde vid hans ben, han såg klorna på fingrarna. Sedan kände han flera händer mot sin kropp och skratten hörde han. Sen blev allt mörkt...

Där i månljuset syntes dessa monument från en svunnen tid och inte ett ljud hördes.




Prosa (Fabel/Saga) av Maria Thunholm
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-13 18:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm