Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårbladens Dans


Jag har fått ett litet jordgubbssmakande prov
på vad kärleken kan vara
Nu känns det
som om jag kommer få spendera
mina dagar letande

Sökande
i ett förvirrande trädgårdslandskap
efter den förlorade lyckan

Kraften som kärleken visade mig
skrämmande
spännande
tillsammans sändande
Upplyfte mig till nivåer jag inte trodde fanns

Det kanske existerar en gud trots allt
eller något vackert i denna värld
något vi inte kan forska sönder
eller fängslande analysera
Något som njuter av sin frihet
genomsyrar oss mottagliga för det

Jag älskar livet, härligheten och helheten
Älska det onda, älska det gråa, älska för allt du är värd
Ge inte efter för den andre, den som bryter ner och förmanar
Låt dig själv upplyftas, våga utsättas, våga vara den du innerst inne är

Ta fram barnet och sätt dig ner med förundran i sinnet
Begrunda dina händers komplexitet, vad vacker du är
Kasta en kudde, skratta förtjust, hoppa runt i din säng
Slipp igenom alla hinder i ditt bröst, möt solens strålar med öppna ögon
Vakna upp och insup världens alla impulser och skrik ut din vinterångest

Städa din själ, kasta det som har lagts på hög
inred med färgrika och sprudlande kreationer
Låt blommorna inom dig växa
ge dem kärlek, ge dem näring
så att de blir ett med din kropp och du ställs ut i full blom

Så släpper all hjärtesorg och skuggan framför dina ögon
klarnar till bländande ljus
Rus i bröstet när vishetens älvor bygger en borg
som skyddar ett torg där livet framlevs i tron
om livets härliga ärlighet




Fri vers av Mattias Axelsson
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-14 16:52



Bookmark and Share


  sellout
vacker! bäst är utan tvekan de allra sista raderna "Rus i bröstet när vishetens älvor bygger en borg
som skyddar ett torg där livet framlevs i tron
om livets härliga ärlighet"
2010-06-14

  mare VIP
Mycket fint, och vackert skrivet...
2010-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Axelsson