Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DAG NOLL

 

Har älskat allt jag kunnat
i åratal
Mötte motstånd
redan dag minus ett
I din kraft ville du
jag skulle falla
så kunde du då få uttala
dom förlösande orden
-Vad var det jag sa,
jag visste det.
Men jag bedyrade
i all tafflighet
skrek och sprattlade
vefvade med armarna
du råkade stå ivägen ibland.
Ju mera sprattel härifrån
ju mera troddes inte bönerna
Jag ville kärlek
du skämdes att ta mig med
till dina vänner
I din förkastelse så förkastade
du mig.
Ett utnötningskrig
jag vill ge upp
Du vill gå på som om allt
är väl
som om felet är mitt
Vädja på
tänker inte stanna för att
du ska få slå
Dina vänner säger du
tycker du är för snäll
alla tycker det
be mig då inte stanna
Din mor för flera år sedan
ifrågasatte min person
Jag bara älskade dig hela tiden
men du tvivlade från
dag noll

Har älskat allt jag kunnat

i åratal
Mötte motstånd
redan dag minus ett
I din kraft ville du
jag skulle falla
så kunde du då få uttala
dom förlösande orden
-Vad var det jag sa,
jag visste det.

Men jag bedyrade
i all tafflighet
skrek och sprattlade
vevade med armarna
du råkade stå i vägen ibland.

Ju mera sprattel härifrån
ju mera troddes inte bönerna
Jag ville kärlek
du skämdes att ta mig med
till dina vänner
I din förkastelse så förkastade
du mig.

Ett utnötningskrig
jag vill ge upp
Du vill gå på som om allt
är väl
som om felet är mitt
Vädja på
tänker inte stanna för att
du ska få slå
Dina vänner säger du
tycker du är för snäll
alla tycker det

be mig då inte stanna

Din mor för flera år sedan
ifrågasatte min person
Jag bara älskade dig hela tiden
men du tvivlade från
dag noll




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-15 19:33



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Starkt sorgfylld text...
2010-06-16

  Larz Gustafsson VIP
"...eller vill du bara ge igen för att få se mig falla omkull
eller vill du bara återvända
för att få se vad som ska hända?"
2010-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar