Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt av min farfar


Vår vardag

Vi börjar ej vår dag med "God morgon"
vi slutar den ej med "God natt"
vår tillvaro glider allt längre in
i tystnadens absolutum.
När du någon gång säger nånting
är din stämma fylld
av likgiltig hårdhet
du har gjort pengar till din gud.

Och glömt bort att le och skratta!
Att livets sanna värden är att vara två,
ej endast i lust
utan också när livet är grått och tungt
att det just då som mest behövs!


-Sven Hedberg




Fri vers (Fri form) av Bellia
Läst 355 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-16 12:31



Bookmark and Share


  Anna*
Din farfar hade förstått hur mycket viktigare relationer är än något annat. Fint!
2010-09-21

  Niclas Petersson VIP
Lär man sig detta så har man kommit en bra bit på vägen.
Gillar.
2010-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Bellia
Bellia