Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tonernas år


Låt oss fly
låt förbipasserande
falla under för vår brutala framryckning
Låt butikers löften om nytta och ro
en gemenskapens nedlockande klo
glida undan från våra starka sköldar

Håll huvuden högt
över dömande blickar
över osäkerhetens förlamning
över förnuftets förmultnande kistor

Vi ska spränga alla gränser
vi ska lyfta denna världen
ge den ett liv den icke tidigare skådat
ge oss hän till det orimliga
oskuldsfullt pröva vingarnas friande inbjudan

Nu finns det inget hinder för lustarna
inga skuldgivande oövervinneliga fingrar
inga halvfulla bägare i lagomhetens bojor
Skriken ur våra bröst ska eka
från öra till öra
mellan fantasifulla rädslor

Vi ska låta kärlekens stridsrop överösta
vi ska låta vinets berusande effekter
vi ska låta glädjen i djurens ögonblicklighet
skölja genom våra själars torka
ge dem liv
ge dem den frukt som sedan urminnes tider
har saknats

Framåt, framåt
mot målen i fjärran
Det finns inga hinder
kroppen är bara ett kärl
viljan är född ur det liv som skänkts
använd fördolda mäktiga krafter
hela världen pulserar
i ett förväntansfullt litet hjärta

För dig finns inte länge
alla om
alla kanske
nu växer du vackert obehindrat
i den värld du skapat
där dina tankar är de lagar som lyds
vi bugar oss inför din närvaro
du ger oss av din värme
din kärleks outtömliga källa




Fri vers av Mattias Axelsson
Läst 248 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-16 12:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Axelsson