Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snurrande kjolars sol.



jag vet precis, hennes tanke
snuddade vid hans ryggtavla.

ja, hur det känns att överleva
denna värld.

du likt jag har sökt svar
i svala brunnars tillhåll.

''''


han. en betraktare en poet.
hon snurrade ett varv så snabbt
att kjolen blev en snurrande sol.

flickan tänkte, denna text är en saga.
och äventyr kan vara enkla när jag tillåts leva.

och just när när läpparna snuddar glass
ler hon. tänker om.

när jag tillåter mig leva.










Fri vers av Svartsilver
Läst 395 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2010-06-18 09:19



Bookmark and Share


    inavlad
hon snurrade ett varv så snabbt
att kjolen blev en snurrande sol.

mycket vackert
väldigt långt från min sinnesstämning, men jag gillar verkligen de raderna och att "snudda glass"
2010-07-29

  Pah
så enkelt, så komplicerat. ser en bild av en flickkvinna uppe på gröna klippan över nordöstra delar av staden. kan ju vara en man i kjol också. eller ingen kjol alls. vad jag ville säga var att jag läst denna förut. och att den liksom sätter sig en aning extra.
2010-07-22

  blaite
Superbra text. Gillar det där med snurrande kjol som typ blir till en sol
2010-06-27

  Ola Rydberg
Vackert fantasifullt
och inspirerande
gillade lite extra raden
(hon snurrade ett varv så snabbt
att kjolen blev en snurrande sol.)
2010-06-21

  Gunnar Hilén VIP
...låt kjolen snurra...för livets kryddor ! Bra !
2010-06-18

    tramp
Vackert silver …jag tänker på balett dansöser !
2010-06-18

  Ulf D VIP
Bra avslut "läpparna snuddar glass", mycket vacker omskrivning för en spegel. Hur skulle det bli om du tog bort inledningen "jag vet precis", det är ju diktarens text vi läser hon vet ändå allt, indirekt och det framgår i orden "flickan tänkte".
2010-06-18

  Anders Perols
Riktigt bra diktat.
2010-06-18

  Suzy med punkterna
Mycket snyggt detta
2010-06-18

  PPQ
superbra
2010-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver